Jeg bruger 4 æggehvider og 180 gram sukker, et ganske lille nip salt og nogle få dråber citronsaft til marengs. Og så mindst ti minutter i piskeren. Måske et kvarter. Massen skal være sej og skinnende.
Lemon curd fås efterhånden en del steder i Danmark, og du kan i hvert fald købe det i Irma.
Først klatter du skefulde af marengsmassen på bagepapir og så en teskefuld lemon curd på. Ja, en omgang spejlæg på dette stadie.
Og derefter en skefuld marengsmasse ovenpå, så den syrlige masse bliver indkapslet i sødme.
Halvanden time i ovnen ved 100 grader. Herefter er de knasende sprøde, men samtidig ganske bløde og medgørlige i midten. Sej marengsmasse blandet med skarp citron.
Smager fantastisk, tak for inspirationen.
LikeLiked by 1 person
Selv tak!
LikeLike
Hej jan. De ser forrygende ud. Hvor længe kan de mon holde sig?
LikeLike
I lufttæt beholder sikkert et par uger.
LikeLike
P.s.: er det 100 grader varmluft? Har pt to plader i ovnen så har sat den på blæs.
LikeLiked by 1 person
Yes yes, helt fint med blæs!
LikeLike
hvor lang tid skal være i ovn?
LikeLike
“Halvanden time i ovnen ved 100 grader”
LikeLike