Søde og syrlige marengs med lemon curd – ganske godt, ganske ganske godt

image

Jeg bruger 4 æggehvider og 180 gram sukker, et ganske lille nip salt og nogle få dråber citronsaft til marengs. Og så mindst ti minutter i piskeren. Måske et kvarter. Massen skal være sej og skinnende.

Lemon curd fås efterhånden en del steder i Danmark, og du kan i hvert fald købe det i Irma. 

image

Først klatter du skefulde af marengsmassen på bagepapir og så en teskefuld lemon curd på. Ja, en omgang spejlæg på dette stadie. 

image

Og derefter en skefuld marengsmasse ovenpå, så den syrlige masse bliver indkapslet i sødme.

Halvanden time i ovnen ved 100 grader. Herefter er de knasende sprøde, men samtidig ganske bløde og medgørlige i midten. Sej marengsmasse blandet med skarp citron.

image

med emneordet , , ,

8 thoughts on “Søde og syrlige marengs med lemon curd – ganske godt, ganske ganske godt

  1. Malene Mikkelsen siger:

    Smager fantastisk, tak for inspirationen.

    Liked by 1 person

  2. Stine siger:

    Hej jan. De ser forrygende ud. Hvor længe kan de mon holde sig?

    Like

  3. P.s.: er det 100 grader varmluft? Har pt to plader i ovnen så har sat den på blæs.

    Liked by 1 person

  4. Arash siger:

    hvor lang tid skal være i ovn?

    Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.