Den her gryderet kan du smække sammen på en 20-30 minutters tid. Og så skal den bare boble sig færdig i gryden på et par timer, mens du endelig får has på den skide vandlås.
Slå dine barkede næver i et pund skært lammekød, et pund udblødte, forkogte kikærter, et par store løg, tre-fire fed hvidløg, en lille knold ingefær, et godt bløb creme fraiche, grøntsagsboullion, mynte, salt, peber og en karryblanding bestående af en tsk korianderfrø, spidskommen og sennepsfrø samt en halv stjerneanis.
Start med at skære kødet ud i terninger og brun det godt af i små omgange på en pande, så du får masser af stegeskorpe. Mens kødet sprutter, maler du karryblandingen i en morter, eller hvad du nu ellers bruger – en gammel kaffemølle er virkelig god.
Rist herefter karryen af i den gryde, som du vil lave retten i, mens du stikker din vinterforkølede snude ind over gryden og tager et ordentligt hit. Tilsæt smør eller olie til gryden og sautér løgene, som du forinden har hakket fint. Smid også hvidløget i grofthakket og ingefæren fintrevet. Tilsæt det nu brunede kød og grøntsagsbouillonen – en halv liter eller sådan – og læg låget på.
Bobl løs ved lav varme indtil kødet er mørt.
Det er sådan et par timer.
Rør til sidst creme fraiche og de forkogte kikærter i og giv det hele et par minutter, så ærterne bliver varmet igenne.
Juster med salt og peber.
Mynte på til sidst.
Server med ris eller bulgur eller couscous eller fladbrød.
Hvor mange personer er der til med 500 g lamme småkød?
Hvor køber du lammekød?
LikeLiked by 1 person
Hmm, to sultne gutter eller fire personer, der også får forret og dessert.
Jeg køber for det meste lammekød hos min lokale halalslagter.
LikeLike