Friske brombær og abrikoser bagt med honning – sensommerdessert

Brombærrene er på vej – flyygt!

Nåh nej, pluuk!

Jeg fandt to store brombærbuske på vej hjem fra arbejde, som jeg hurtigt fik rippet for de modne bær. Og det kom der den her sensommerdessert ud af.

IMG_4411

Desserten består af fem elementer: Abrikoser bagt med honning, friske brombær, drænet ymer eller tykmælk, grofthakkede pistachenødder og finthakket mynte.

Ymeren eller tykmælken dræner du i ostelærred eller et kaffefilter natten over i køleskabet, så fedmen træder ekstra frem og konsistensen bliver mere smørbar end løbende.

Abrikoserne halverer du først og piller stenene ud af. I hulrummet lægger du honning, og så bager du dem ved 200 grader i en 10 minutters tid med skærsiden opad. Derefter giver du dem fuld skrald under grillen et par minutter, så honningen karameliserer let, og abrikosen får antydningen af en brændt smag.

IMG_7935

Og det er vel egentlig det.

Abrikoserne må gerne være lune, når du anretter, så du får den blanding af varmt og koldt, som fungerer så godt i desserter i samspillet med kombination af sødme, syrlighed og knas.

med emneordet , , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: