Crêpes Suzette med æbler – IIIIIILD, LØØØB!

Ud over regnbueisen og den forfærdelige bananasplit, findes der vel næppe en mere klassisk dessert end Crêpes Suzette. Her er jeg gået æblevejen og har erstattet Grand Marnier med Calvados.

image

Først crepes’ene: 3 æg, 3 spsk. neutral olie, 1 spsk. sukker, 1/2 tsk. salt, 1/2 liter sødmælk, omkring en håndfuld hvedemel, vaniljekorn fra en vailjestang. Rør ingredienserne sammen – mælken til sidst, så du kan kontrollere tykkelsen af dejen.

Den må gerne være på den linde side, så du kan lave tynde, delikate pandekager. Gør det. Der bliver cirka 8-10 stk. Dette kan du gøre i god tid før du vil lave desserten, for pandekagerne kan sagtens ligge i køleskabet i flere timer.

image

På blusset med en lille kasserolle. Varm 50-100 gram smør op sammen med saften fra en 4-5 danske efterårsæbler og en lille håndfuld brun farin. Mens den blanding hygger sig, karameliserer og reducerer en smule, folder du pandekagerne to gange, så de bliver til kvarte cirkler. Herefter lægger du dem alle i panden med spidserne ind mod midten. På den måde kan du have alle pandekagerne i panden på en gang.

Og nu…ild.

image

Sæt panden på ved svag varme og hæld den kogende appelsinblanding over pandekagerne. Ryk kasserollen tilbage på blusset og varm et godt bløb Calvados op i den. Hæld alkoholen over de appelsinerede pandekager og stik ild. Smuk dramatik.

Når flammerne dør, kan du servere balladen. En knödel god vanilleis er sgu ikke af vejen her. God fornøjelse!

image

med emneordet , , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: