Svampede kanelboller med lemoncurd-glasur – jøsses!

En hel pakke gær, ja ja, vi går sgu lige på dejingredienserne med den her, 6 dl sødmælk, 1 kg hvedemel, 1 æg,  75 gram brun farin, 75 gram sukker, to teskefuld vanillesukker, tre teskefulde salt og 150 gram smeltet smør.

Dette er dejen.

IMG_7487

Start med at røre gæren ud i mælken i en stor skål og tilføj så resten.

Dejen skal æltes en 25-30 minutter. Hvis du har armkrafterne til det så go ahead, make my dough – men ellers smider du ingredienserne i røremaskinen og lader den om arbejdet. Det kan være, at du skal tilsætte lidt mere mel undervejs.

Dejen, som du går efter, er skinnende og har konsistens som fed tyggegummi.

Form en bold af dejen og lad den hæve en halv time i skålen et lunt sted tildækket. Rul herefter ud i en firkant på omkring 30 gange 40 centimeter og spred en blanding af 3 spsk stødt kanel, 150 gram blødt smør og 150 gram brun farin ud over den.

Rul sammen til en roulade og skær den ud i otte stykker. Otte snegle. Sneglene placerer du i et ildfast fad, som du – ganske snedigt og fremsynet, ja, nærmest profetisk – allerede har smurt godt og grundigt.

IMG_3363.jpg

Dæk fadet til og lad sneglene brede sig en halv times tid et lunt sted.

Og nu ovn.

Pensel med et sammenpisket æg og giv hele molevitten cirka 30 minutter ved 200 grader. Inden du hiver fadet fra ovnen, så tjek lige med en kødnål, om der fortsat er ubagt dej i midten af kanelbollefadet. Det burde der ikke være efter 30 minutter, meeen.

Lemoncurd-glasuren laver du ved at blande en standardglasur op, altså et lidt kogende vand og så flormelis til konsistensen er rigtig, og så tilføje den samme mængde lemon curd. Har du en økocitron liggende, skader dens fintrevne skal absolut ikke i glasuren.

Køl lidt af og lad munden tale.

 

med emneordet , ,

2 thoughts on “Svampede kanelboller med lemoncurd-glasur – jøsses!

  1. Mathilde siger:

    Hej Jan!
    I morgen bliver en veninde 25 år og jeg tænker at denne opskrift indeholder den helt rette mængde kanel til anledningen. Tror du, jeg kan bage dem i aften og spise dem i morgen middag uden at de er for kedelige? Ellers må jeg nok ud i et større projekt med langtidshævet dej, hvis jeg skal kunne nå det i morgen tidlig.

    Dbh, Mathilde

    Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: