Hov hov, tarte tatin er da en dessert, ikke?
Joh normalt, men ikke den her. Den her er en behagelig frokosttærte med sødme fra karameliserede skalotteløg og masser af aromatisk goddav fra rosmarin og cremet gedeost. Vegetarmad fra den øverste hylde.
Du skal bruge en 7-8 store skalotteløg, en omgang tærtedej, gedeost, frisk rosmarin, honning, balsamicoeddike, salt og sort peber. Tærtedejen kan du enten købe eller smide sammen af 125 gram smør, 3 deciliter hvedemel, en halv teske salt og 2 spsk vand.
Pil løgene, skær dem i halve og giv dem farve i en pande med skærsiden nedad i en fin mængde smør, samt salt og friskkværnet sort peber. Pas på at du ikke skærer for meget af løgets rod af, når du piller dem. Rodstumpen holder sammen på løget under stegningen og den videre færd.
Og så honningen.
Giv løgene et ordentligt skud og et par *bløb bløb* balsamicoeddike eller saften fra en hel citron og masser af hakket rosmarin.
Kog ind og karameliser.
En 10 minutter i panden. Måske et kvarter.
Lad panden køle lidt og placer den udrullede tærtedej ovenpå løgene. Snit et lille hul i dejen, så dampen kan slippe ud, og giv tærten en 30 minutters tid i ovnen ved 180 grader. Tag panden ud, lad hvile et par minutter og vend tærten ud på et fad.
Udemærket.
Smuldr gedeost over og vær også generøs med mere hakket rosmarin og honning.
Tærten fungerer fint både lun og kold. Og særdeles godt med en glas rødvin.
Hold da op, hvor ser den skøn ud 🙂
LikeLiked by 1 person
Tak for det.
LikeLike
Den ser fuldstændig fantastisk ud Jan! Jeg bliver bare så sulten 😉
kh Anna
– anna-mad.dk
LikeLike
Godt og tak!
LikeLike
This looks amazing. I will have to have my Danish husband translate into English for me. 🙂
LikeLiked by 1 person
Thanks. Yes, please do and enjoy.
LikeLike
This was delicious! Thank you so much! I could make this every week because it was so delicious and easy!
LikeLike
Thanks. Happy to hear!
LikeLike