Nordafrikansk kylling – sødt, salt og smagfuldt

Det nordafrikanske køkken excellerer i brugen af søde elementer i kødretter. Tænk for eksempel på kombinationen af abrikoser og lam i det marokkanske køkken.

Her har jeg forsøgt mig med et bud på en kyllingeret, der får sødme fra tørrede figner og honning. Modspillet kommer fra masser af citronsaft, og sammen med krydderier og mandler skaber det et virkelig aromatisk og tilfredsstillende måltid.

Og du kan selvfølgelig sagtens lave retten med lam eller oksekød. Eller kamel.

IMG_1135

Start med at købe en økokylling og split den ad i vinger og lår og bryster, skåret over i to. Kyllingekødet skal herefter marineres, så du kan med fordel give stykkerne et par snit i overfladen, så marinaden bliver hjulpet på vej.

Til marinaden skal du bruge saften fra et par citroner, et par store skefulde honning, et par tørrede chilier, en skefuld stødt spidskommen, tre-fire fed hvidløg, et par skefulde jordnøddeolie, korianderfrø, salt, peber og en kanelstang.

Hvidløget og chilierne giver du lige et par hak, inden de ryger i suppedasen.

IMG_0947

Mariner kyllingestykkerne i køleskabet i mindst fire timer, men gerne natten over. Brug en tætsluttende beholder eller kom det hele i en frysepose. Mindre opvask.

IMG_0983

Læg de marinerede kyllingestykker i et stort ovnfast – næh, det hedder ildfast – fad sammen med en god håndfuld smuttede mandler, tørrede figner, som du har skåret i halve og masser af bredbladet persille.

Og så selvfølgelig også den marinade, som kyllingen har sunget sin svanesang i.

IMG_1065

I ovnen ved 200 grader i – tjaaa – en 45 minutters penge, måske? På det tidspunkt har kyllingen fået farve, skindet er sprødt og kødet saftigt. I bunden af fadet ligger det bedste dog – nemlig en klistret sur-sød-salt sirup, der kan løfte øjenbryn på de fleste.

Lige lidt mere hakket bredbladet persille over og så på bordet.

Dig in!

Og hvad så med tilbehør? Hmm, denne aften lavede et helt, bagt blomkålshoved og så den der libanesiske yoghurt-ting Labneh. Det fungerede sgu meget godt.

IMG_1130

med emneordet , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: