Knasende og saftigt svinebryst på kinesisk – 哦妈妈

Et af festmåltiderne i det kinesiske og koreanske køkken er stegt eller braiseret svinebryst med masser af spark, tekstur og fedme. Svinebrystet er smagsmæssigt tæt pakket og meget taknemmeligt at stege.

Heldigvis er udskæringerne fra netop brystet særdeles let at skaffe i dette lille griseelskende land i form af for eksempel ribbensteg, som slagteren skærer netop fra den del af vores lyserøde ven.

image

Så altså…få fingrende i et stykke bryst og rids det, hvis det ikke allerede er det. Det er ribbensteg næsten altid, hvis du køber den i supermarkedet.

Til krydderiblandingen skal du bruge en spsk sichuanpeber, en halv spsk fennikelfrø, en halv spsk kinesisk fivespice, en halv stjerneanis, en spsk salt og en tsk sukker.

Giv blandingen en god tur i morteren, gnid den godt og grundigt ind i kødet og lad det hvile i køleskabet natten over, hvis du har tid – men ellers et par timer.

image

Grisen skal så have et par timer i ovnen. Op på en rist i et ovnfast fad med lidt væde ved, så undersiden dampes, og stegen holdes saftig. Giv den halvanden til to timer ved 200 grader. Til allersidst giver du den fuldt skrald under grillen, så sværen bobler og knaser op.

Sådan en omgang maveflæsk er – uanset hvor usandsynligt fingerslikkende lækkert det er – en fed omgang, og det giver god mening at servere den med et syrligt tilbehør, der kan bringe balance i retten.

Snit spidskål helt fint, for eksempel med en mandolin, og vend det i en skarp dressing på risvineddike rørt op med lidt sojasauce og sukker. Har du ikke risvineddike, kan du sagtens bruge citronsaft.

image

Skær brystet i mundrette stykker og server sammen med den syrlige lynmarinerede spidskål. Eller…spis direkte fra skærebrættet, så snart kniven har forladt steget.

Ja, du vil nemlig gerne.

En lille skål med teriyakisauce til at dyppe i er heller ikke af vejen.

God fornøjelse.

image

Er du interesseret i kombinationen af kinesiske krydderier og svinekød så tjek min opskrift på kinesisk vildsvinegryde.

med emneordet , , ,

3 thoughts on “Knasende og saftigt svinebryst på kinesisk – 哦妈妈

  1. Jan siger:

    Hej – ser lækkert ud, men hvilket mandolin jern har du brugt til at snitte de helt tynde spidskåls strimler?

    Liked by 1 person

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: