Inspireret af sidste uges roadtrip i Sydengland og turen på River Cottage har jeg smidt en gang engelsk sommerdessert sammen, nemlig Eton Mess.
Marengs, flødeskum og jordbær.
Simpelt.
Først marengsen.
Du skal bruge en stor time, men kun en 6-7 minutters arbejde. Nap tre æggehvider og 150 gram sukker fra hylden.
Pisk æggehviderne med et par spiseskefulde af sukkeret i en fem minutter, indtil de er seje og stive. Det sidste halve minut kører du resten af sukkeret med.
Tag en stor grydeske og klask marengsen ud i store rustikke…hmm, bløbber og bag dem ved 100 grader i omkring en time og tyve minutter. Den temperatur og tid giver marengs, der er knasende sprøde udenpå og seje og tandhængende indeni.
Fløden pisker du ret stiv sammen med kornede fra en vanillestang og lidt sukker og vender sammen med en masse jordbær, som du har gjort i stand og skåret i kvarte eller ottendedele.
Som et ekstra lille tvist på desserten, kan du holde en lille håndfuld af jordbærrene tilbage og lave en jordbærsirup på dem. Altså ved at mose og koge dem op med lidt vand og sukker. Herefter sier du jordbærpulpen fra, returnerer saften til gryden og reducerer den til en tyktflydende aromatisk sirup, der giver desserten den afsluttende jordbærlussing.
Stramt.