Phó th…hmm, aromatiske asiatiske nudler med gris og grønne bønner

image

Du skal have fingre i en pakke risnudler, to æg, 400 gram hakket svinekød, en lille håndfuld springløg, en stor håndfuld bønner, et par fed hvidløg, en lime, en chili, en knold ingefær, fiskesauce, sojasauce, en tsk sukker.

Her er nok til fire – måske også seks personer. Du skal have en stor wok.

Som med så mange andre af de asiatiske retter, der lynsteges i en wok, så skal alt prep-arbejdet laves først, inden man til sidst – og i et raskt tempo – samler retten over blusset. 

Start med at brune kødet.

image

Mens kødet skifter farve, smider du hvidløg, ingefær, halvdelen af chilien, to springløg, en tsk fiskesauce, saften fra halvdelen af limen og et par spsk vand i en blender og blitzer det sammen til en tynd aromatisk pasta.

Tag kødet ud af wok’en, når det har fået farve.

De resterende springløg hakker du fint og nudlerne tilbereder du efter de instruktioner, der står på pakken. Det letteste er at smide nudlerne i en skål, hælde en kande kogende vand over, lade trække et par minutter og så give dem en tur under den kolde hane i en si.

image

Nu er du klar til at samle retten. Fuld bål under wok’en og lidt olie i den.

Først i med de snittede springløg. Så æggene. Hak dem. Rod i dem. Så nudlerne. Bønnerne. Kødet. Den aromatisk pasta. Sukkeret.

Sving wok’en.

Juster med sojasauce, limesaft, fiskesauce. Giv retten friskhed, sprødhed og styrke ved at smide finthakket springløg og chili over inden servering.

image

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: