Hel rombraiseret ananas med vanilje og stjerneanis

En ganske nem dessert.

Det eneste, du skal gøre, er at tage huden af en hel ananas og braisere den, som du ville et stykke kød. Giv den en fire, fem timer i gryden ved meget lav varme. Enten på blusset eller i ovnen ved 125-150 grader. Vend ananassen en gang imellem.

image

Braiseringslagen var en kombination af Myers’s Rum og (undskyld, Mads) Stroh-rom, samme mængde vand, et par spiseskefulde brun farin, en hel flækket vanillestang og en stjerneanis.

Hvilken rom, du benytter, er en kende ligegyldigt, men brug en mørk en af slagsen, som generelt set er sødere og mere fyldig end de hvide.

Efterhånden som romlagen hygger sig med ananassen, reduceres den og bliver til sidst til en voldsomt aromatisk sirup, der både er sødmefuld og syrlig. Fænomenalt.

image

Skær store steaks af ananassen rundt om stokken og server med vanilleis og lidt af siruppen. Ikke helt dårligt.

God weekend, folkens.

Ses vi oppe foran til Flaming Lips på Northside i morgen?

IN ENGLISH

A whole braised pineapple is an extremely aromatic and delicious dessert that you can knock up in ten minutes…and four hours.

Take the skin off the pineapple and braise it in a pan like you would a big piece of meat. At low, low heat for four to five hours, turning it once in a while.

The braising liquid is equal parts dark rum and water, mixed with a couple of tablespoons of brown or muscovado sugar, a whole split vanilla pod and a star anise.

When done, cut steaks along the stem and serve with vanilla ice cream.

med emneordet ,

2 thoughts on “Hel rombraiseret ananas med vanilje og stjerneanis

  1. Steffen Kruse siger:

    Hej Jan.

    Først og fremmest vil jeg gerne sige at det er en fremragende blog du har her, jeg bruger den så tit jeg kan. Så tak for det 🙂

    Mit spørgsmål går på om hvor meget rom, vand osv du brugte til brasieringslagen?

    Like

    • jansmadblog siger:

      Tusind tak, dejligt at høre. Hmm, mængde. Tja, når man braiserer plejer man at sige, at væsken skal stå cirka en tredjedel op på baiseringsemnet. Så mængden afhænger jo så af, hvor stor en gryde, du putter ananasen i.

      Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: