Hel rombraiseret ananas med vanilje og stjerneanis

En ganske nem dessert.

Det eneste, du skal gøre, er at tage huden af en hel ananas og braisere den, som du ville et stykke kød. Giv den en fire, fem timer i gryden ved meget lav varme. Enten på blusset eller i ovnen ved 125-150 grader. Vend ananassen en gang imellem.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5143

Braiseringslagen var en kombination af Myers’s Rum og (undskyld, Mads) Stroh-rom, samme mængde vand, et par spiseskefulde brun farin, en hel flækket vanillestang og en stjerneanis.

Hvilken rom, du benytter, er en kende ligegyldigt, men brug en mørk en af slagsen, som generelt set er sødere og mere fyldig end de hvide.

Efterhånden som romlagen hygger sig med ananassen, reduceres den og bliver til sidst til en voldsomt aromatisk sirup, der både er sødmefuld og syrlig. Fænomenalt.

2LWTyRl+Swqmf01uk993DQ_thumb_5198

Skær store steaks af ananassen rundt om stokken og server med vanilleis og lidt af siruppen. Ikke helt dårligt.

God weekend, folkens.

Ses vi oppe foran til Flaming Lips på Northside i morgen?

 

med emneordet ,

2 thoughts on “Hel rombraiseret ananas med vanilje og stjerneanis

  1. Steffen Kruse siger:

    Hej Jan.

    Først og fremmest vil jeg gerne sige at det er en fremragende blog du har her, jeg bruger den så tit jeg kan. Så tak for det 🙂

    Mit spørgsmål går på om hvor meget rom, vand osv du brugte til brasieringslagen?

    Like

    • jansmadblog siger:

      Tusind tak, dejligt at høre. Hmm, mængde. Tja, når man braiserer plejer man at sige, at væsken skal stå cirka en tredjedel op på baiseringsemnet. Så mængden afhænger jo så af, hvor stor en gryde, du putter ananasen i.

      Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: