En ganske nem dessert.
Det eneste, du skal gøre, er at tage huden af en hel ananas og braisere den, som du ville et stykke kød. Giv den en fire, fem timer i gryden ved meget lav varme. Enten på blusset eller i ovnen ved 125-150 grader. Vend ananassen en gang imellem.
Braiseringslagen var en kombination af Myers’s Rum og (undskyld, Mads) Stroh-rom, samme mængde vand, et par spiseskefulde brun farin, en hel flækket vanillestang og en stjerneanis.
Hvilken rom, du benytter, er en kende ligegyldigt, men brug en mørk en af slagsen, som generelt set er sødere og mere fyldig end de hvide.
Efterhånden som romlagen hygger sig med ananassen, reduceres den og bliver til sidst til en voldsomt aromatisk sirup, der både er sødmefuld og syrlig. Fænomenalt.
Skær store steaks af ananassen rundt om stokken og server med vanilleis og lidt af siruppen. Ikke helt dårligt.
God weekend, folkens.
Ses vi oppe foran til Flaming Lips på Northside i morgen?
Hej Jan.
Først og fremmest vil jeg gerne sige at det er en fremragende blog du har her, jeg bruger den så tit jeg kan. Så tak for det 🙂
Mit spørgsmål går på om hvor meget rom, vand osv du brugte til brasieringslagen?
LikeLike
Tusind tak, dejligt at høre. Hmm, mængde. Tja, når man braiserer plejer man at sige, at væsken skal stå cirka en tredjedel op på baiseringsemnet. Så mængden afhænger jo så af, hvor stor en gryde, du putter ananasen i.
LikeLike