Hvide asparges med rejer og tre slags karse

Hvide asparges er en af de der ingredienser der – ligesom jordbær – kun lige er i sæson i nogle få uger her i Danmark, og som for alvor indvarsler sommeren.

Her har jeg grillet dem, men kogte er præcis ligeså lækkert. Smid lidt salt, sukker og smør i grydens vand og kog dem en 3-5 minutter alt efter hvor store banditter, du har fået mellem hænderne.

Start med at skrælle dem, men tag ikke for meget af. Du skal bare lige slippe af med det trædede yderste lag. Knæk herefter den nederste del af ved at holde pegefingeren på enden og bræk let med tommelfingeren højere og højere op af stænglen. På et tidspunkt knækker den nederste del af. Dem kan du bruge til en aspargessuppe.

image

De tre slags karse er karseemulsion, friteret karse og frisk karse.

image

Karseemulsionen laver du ved at blende masser af karse med en neutral olie – for eksempel solsikkeolie. Karseolien pisker du ind i en æggeblomme, på samme måde som en majo. Juster til sidst med salt, peber og citronsaft.

image

Den friterede karse friterer (duh!) du i varm olie. Men pas på for de sprutter helt vildt, når de kommer i olien. Meget lig når man friterer persille. Karsen skal bare lige ramme olien, før du tager den ud med en finmasket hulske. Knasende sprødt. Læg dem på fedtsugende papir.

Og så er det bare at anrette sammen med nogle store fede rejer. Lidt salt og peber til sidst. Måske en dråbe citronsaft eller syv.

image

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: