Brombærsmuldrekage med mascaponecreme – for satan da!

En pokkers dejlig og helt igennem rodet dessert.

Dessertens hovedstol er en 300-400 gram brombær. Hvis du læser den her opskrift i brombærsæsonen, så kan du naturligvis bruge friske, men ellers er frosne helt fjong.

Nå men, derudover har du brug for 50 gram hvedemel, 50 gram fintvalset havregryn, 100 gram brun farin, 75 gram smør og en vanillestang.

image

Rul vanillestangen lidt frem og tilbage som en tynd cigar inden du sprætter den op – det gør det lettere at skrabe kornene ud af den.

image

Vend melet, havregrynene, kornene fra vanillestangen og farinen sammen i en skål. Tilsæt smørret i små klumper og smuldr det hele sammen indtil du har en omgang grov rasp.

Smid bærrene og den udskrabede vanillestang i et lille ildfast fad og hæld en smule vand ved. Dæk med smuldredejen.

Bag ved en 180 grader i 20-30 minutter indtil toppen er gylden og knasende og brombærrene bobler og bløder igennem.

image

Smuldrekagen skal spises lun sammen med et eller andet koldt mælkeagtigt som tyk fløde eller vanilleis. Du kan også købe et bæger mascarpone og piske lidt kærnemælk og ahornsirup i. Det spiller sgu.

Men ok, den smager også godt kold dagen efter med lidt yoghurt over.

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: