Superlækre, sprøde, krydrede, stærke og alt muligt andet appetitvækkere serveret med agurk og yoghurt.
Allerførst karryen: Den laver du med en spsk spidskommen, en spsk korianderfrø, halv spsk gurkemeje, halv spsk sort peber, lidt stødt kanel og to kardemommekapsler.
Karryblandingen smider du i en hakker sammen med et løg, fire fed hvidløg, en halv chili, en knold ingefær, citronsaften fra en halv citron, frisk mynte og koriander og salt.
Kør til du har en grov pasta.
Tilsæt 400 gram lammekød skåret i tern og lidt hvedemel. Kør indtil farsen hænger sammen og er jævn. Lad den hvile i køleskabet et par timer.
Tril små kugler af farsen, vend dem i mel med gurkemeje og salt og fritér i varm olie.
Server med mere hakket koriander og mynte.
Yoghurt. Agurk.
In English
First off, the curry: In a pestle and mortar crush a tbsp of cumin, a tbsp of coriander seeds, half a tbsp of turmeric, half a tbsp of black pepper, a bit of cinnamon, two cloves and two cardamon pods.
Toast the curry in a pan and add it to a mixer along with an onion, four cloves of garlic, a large bulb of ginger, the juice of half a lemon, a bunch of mint and coriander and salt. Blitz until you have a rustic paste.
Add 400 grams of diced lamb meat and a bit of flour. Continue until the mix sticks together and is smooth. Leave it to rest in the fridge for a couple of hours.
Form little balls of the mixture, toss them in flour seasoned with salt and turmeric and fry in hot oil.
Serve with cucumber and yoghurt.