Efter to uger i Argentina er vi nu på vej ind i Chile. Så tid til et lille kig tilbage over skulderen.
Argentina er forfærdelig god ved en på madfronten. Portionerne er vulgært store, og kødet er rødt, saftigt og bare grundlæggende i orden. Men selvfølgelig er der også andet end kød at proppe i munden.
Papas Bravas som man ikke kender det fra rejser i Spanien. Her er det perfekte og friskkogte pommes med stærk chili, der klæber til ‘toflen.
Buenos Aires-bydelen San Telmo på en varm søndag eftermiddag. En forladt parkeringsplads er blevet lavet om til popup-grill. På stålet er dels bife de chorizo (steaks af tyndsteg) og dels chorizo-pølser. I Sydamerika laves sidstnævnte helt uden paprika, som man ellers kender dem fra Spanien.
Steak…jep, 400 gram.
Carpaccio på laks. Olivenolie. Citron. Rosapeber. En ulastelig frokost i Mendoza.
Caipirina fra det store naboland mod nordøst.
Malbec-smagning på vingårdene rundt om Mendoza.
En stuvning på lam fra Patagonien