Ah ja, Argentina – et par madglimt

Efter to uger i Argentina er vi nu på vej ind i Chile. Så tid til et lille kig tilbage over skulderen.

Argentina er forfærdelig god ved en på madfronten. Portionerne er vulgært store, og kødet er rødt, saftigt og bare grundlæggende i orden. Men selvfølgelig er der også andet end kød at proppe i munden.

Papas Bravas som man ikke kender det fra rejser i Spanien. Her er det perfekte og friskkogte pommes med stærk chili, der klæber til ‘toflen.

image

Buenos Aires-bydelen San Telmo på en varm søndag eftermiddag. En forladt parkeringsplads er blevet lavet om til popup-grill. På stålet er dels bife de chorizo (steaks af tyndsteg) og dels chorizo-pølser. I Sydamerika laves sidstnævnte helt uden paprika, som man ellers kender dem fra Spanien.

image

Steak…jep, 400 gram.

image

Carpaccio på laks. Olivenolie. Citron. Rosapeber. En ulastelig frokost i Mendoza.

image

Caipirina fra det store naboland mod nordøst.

image

Malbec-smagning på vingårdene rundt om Mendoza. 

image

En stuvning på lam fra Patagonien

image

med emneordet , , , , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: