Æbletærte på amerikansk

Lunt. Trygt.   

image

Til mørdejen skal du bruge 1 æg, 1 blomme, 75 gram brun farin, 200 gram smør og 325 gram mel.

Hviden fra det ene æg, gemmer du til at pensle med til sidst. Men ellers rykker du bare æggene, farinen og smørret – som skal være stuetemperatur – sammen i en skål og tilsætter melet lidt efter lidt. Til sidst tager du dejen ud på bordet og ælter det sidste mel i. 

image

Plastikfilm omkring dejen og lad den hvile en times tid i køleskabet.

Og så til fyldet: 7-9 æbler. Lad bare skrællen sidde på og snit dem tyndt.

image

Ned i en skål sammen med 1-2 tsk stødt kanel, 150 gram brun farin, 1 tsk vanillesukker, 3 spsk mel, nip salt. Bland.

image

Del dejen op i to portioner.

Rul den ene ud og læg i bunden af en smurt tærteform. Æblerne i og resten af dejen på som top. Krymp kanten hele vejen rundt og skær et lille kryds i midten.

image

Pensl med æggehvide og drys sukker over.

Bag ved 175 grader i en 40-50 minutter. Men tjek efter 30 minutter. Tærten skal være brun og låget sprødt.

Lad tærten køle ned i en 15-20 minutter, før du sætter tænderne i den.

image

med emneordet ,

2 thoughts on “Æbletærte på amerikansk

  1. Anja siger:

    Jeg har ledt efter denne her opskrift siden efteråret 2011 hvor jeg bagte den!

    Og nu står jeg og skal bage til en fødselsdag, og har ledt efter denne opskrift i flere dage, og nu fandt jeg den endelig igen ( og har skrevet den ned) 😉

    Bedste æbletærte jeg nogensinde har fået! TAK!

    Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: