Lady og Vagabonden-materiale.
Farsen til kødbollerne har jeg blandet af 500 gram hakket svinekød (12 % mindst), to skalotteløg, 5 fed hvidløg, 1 æg, et par spsk hvedemel, 50 gram revet parmesanost, en lille håndfuld hakket timian, to tsk revet stærk peberrod, lidt chili, salt og friskkværnet peber. Bland hele molevitten sammen, og lad farsen samle sig i køleskabet en halv times tid.
Rul farsen til bordtennisboldstørrelse boller, og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Når bollerne har fået farve i kinderne, steger du en hakket skalotteløg og et par fed hvidløg med i panden.
Herefter hælder du en dåse tomat over sammen med lidt vand, lidt mere peberrod og revet parmesanost. Smid låg på panden, og lad retten simre en times tid. Smag til med salt og peber. Og lidt mere chili.
Server over spaghetti, kartoffelmos, gnocci, stegt polenta eller hvad du nu ellers kan finde på.
Bam!