Verdens bedste…lakridsbrød

Den der “verdens bedste brød”-opskrift har efterhånden snart 10-års jubilæum. Eller det har i hvert fald artiklen i New York Times, der bragte Jim Laheys metode med den manglende æltning ud til offentligheden. Grundopskriften er blevet publiceret nærmest ad nauseam i magasiner, aviser og på blogs siden da, så der er ingen grund til, at jeg bruger pixels på det.

Du kan for eksempel finde opskriften hos Kvalimad, der leverer den med sædvanlig grundighed og tør humor her.

image

Når man har lavet grundopskriften nok gange, begynder man at gå på udflugt. Både med hensyn til hævetiden og ingredienserne.

Her har jeg lavet et lakridsbrød ved først at tilsætte en teskefuld ren lakridspulver til dejen.

image

Når dejen efter hævningen er røget i gryden, giver jeg den en lille håndfuld fennikelfrø ovenpå.

image

Brødet dufter dejligt af lakrids som også giver en god sødme i baggrunden af smagen.

image

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: