Mørbradgryde flamberet med Jack Daniel’s plus knuste kartofler

Mørbradgryde er en 70’er-klassiker og en pragtøvelse i excesser: Ikke bare svinekød, men mørbrad, ikke bare mælk, men fløde og så videre. Derfor har cocktailpølserne også altid undret mig – hvad er det, de små bastarder skal i den gryde?

Nå, til min version skal du i hvert fald bruge en svinemørbrad, 150 gram bacon i tern, en bakke champignoner, to løg, fem fed hvidløg, 2 dl fløde, en dåse hakkede tomater, lidt Jack Daniel’s og en tændstik, lidt finthakket rosmarin, en chili, to tsk paprika, en tsk sukker, salt og masser og masser af friskkværnet peber.

Klassisk start: Steg bacon i en gryde indtil det er sprødt og smid de to løg skåret i tynde skiver i. Svits indtil løgene falder sammen og giv dem undervejs hvidløgsfedene grofthakket og lidt af paprikaen, salt og peber. Tag blandingen op af gryden og steg mørbraden skåret i tykke skiver. Der skal en god stegeskorpe på. Smid løgblandingen tilbage i gryden og flamber med Jack Daniel’s – eller hvad du nu ellers lige har på hylden. Rød Aalborg er nok ikke et godt valg, men måske lakridsrodssnaps? Tilsæt tomat, hakket champignon, fløde og resten af ingredienserne.

Kog i mindst 2 timer ved svag svag varme – den sidste halve time uden låg. Saucen skal være tykflydende, og det burde den også være på dette tidspunkt. Hvis den ikke er det, kan du give den lidt meljævning. Smag til med salt og peber. Giv den også lige lidt mere paprika.

image

Ris er jo den traditionelle følgesvend, men du kan jo også lægge knuste kartofler ved, som jeg har gjort her. Skyl kartofler med skræl på og ovnbag dem med lidt olivenolie, salt, peber og knuste korianderfrø. Tilsæt en klat smør, lidt olivenolie, citronsaft og knus kartoflerne let, til de er på stadiet midt mellem kartofler og mos. Cremet og klumpet.

God fornøjelse med gryden!

med emneordet , , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: