Pandestegt makrel med fennikel, savoykål og kastanjer

Jeg besluttede mig for at lave en ret udelukkende med råvarer fra de nye torvehaller her i København, og det er absolut forbandet let. Jeg er blevet rigtig glad for det sted, og det er specielt smukt og inspirerende en solrig lørdag formiddag. 

Makrellen er fra Hav.dk-standen og resten af rettens ingredienser fra grønthandleren udenfor tættest på Frederiksborggade.

Salaten består af fintsnittet fennikel og savoykål sammen med lidt tykkere skiver af kastanje og vendt i en helt simpel dressing på lige dele citronsaft og rapsolie. Dild, fennikeltop, salt og peber er der også i. Kastanjerne bruger jeg rå, det giver en dejlig blød men fast konsistens i salaten, der virker godt sammen med de sprøde grøntsager.

Inden jeg steger makrelfileten, giver jeg den lige nogle rids i jakken. Så steger den hurtigere og bøjer ikke så meget op, når den ryger på panden.

Jeg anretter med lidt revet citronskal og mere frisk dild.

God fornøjelse.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: