Smørrebrød, smørrebrød, smørrebrød

Når man har lavet snaps, vil man uvægerligt række ud efter rugbrødet og silden.

Men også andre stykker smørrebrød. Her er tre, jeg lavede til en herrefrokost i lørdags.

Først hønsesalaten. Kog en kylling (ja, eller en høne), pil kødet fra og bland det med et glas asparges, et par håndfulde ristede markchampignoner, lidt af vandet fra aspargesen, 2 dl græsk yoghurt, 1 dl mayonnaise, en tsk sennep, lidt citronsaft, en god stærk karry, salt og friskkværnet peber.

Inden jeg kogte kyllingen, pillede jeg skindet af den og sprødstegte det. På toppen af salaten fik skindet selskab af blegselleri, karse og lidt af de stegte champignoner.

Kartoffelmad med radiser og kantarelcreme. Kantarelcremen lavede jeg ved at stege en stor bunke kantareller sammen med lidt hakket skalotteløg og et ditto fed hvidløg. Herefter tilsatte jeg lidt sherryvineddike, reducerede ned og smed en deciliter fløde i. Så fik den stavblender og til sidst salt og masser af peber.

Og til sidst en med kamsteg. Jeg kan godt lide at pille stegen ud af ovnen, når den har en kernetemperatur på 65 grader. Det giver en farve lige over rosa og en steg, som er saftig og mør og som fortsat er det, når kødet er kølet af. Perfekt til smørrebrød.

Pynten kører et æbleflæsktema: Sværen, en kvist timian og æblemos.

med emneordet , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: