Jeg brugte en lille del af min søndag på at fouragere og fik høstet mig ramsløg på Assistens Kirkegård. Bor du i Københavnsområdet uden køkkenhave kan du se, hvor der er urter, bær og grøntsager at høste på kortet her: http://bit.ly/hPKwGn. Du kan også selv tilføje steder til kortet. Genial udnyttelse af Google Maps!
Nå, men udover ramsløgene skal du bruge et par poussiner, nogle gulerødder, et par rødløg, et par persillerødder, en halv citron, en lille håndfuld hel hvid peber, salt og friskkværnet sort peber.
Skyl poussinerne og prop lidt ramsløg og citron i dem.
Brun dem i olivenolie og lidt smør, tag dem op af gryden og svits de groftskårne grøntsager. Returner kyllingerne til gryden sammen med et bundt ramsløg, hvide peberkorn og et stort glas vand. Lidt salt.
Lad retten simre ved lav varme under låg i en halv times tid. Skim skummet af en gang i mellem.
Tag poussinerne og grøntsagerne op af gryden.
Reducer saucen og pisk lidt koldt smør, citronsaft og en tsk sennep i. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over retten og anret med friske ramsløg og ramsløgblomster. Server med brød.
Velbekomme.