Shiitakesvampe på brød med et pocheret æg

En virkelig let – i begge betydninger – og velsmagende vegetarisk frokostret, som vel sagtens også kunne gå som en forret. Her har jeg brugt shiitake, fordi min grønthandler lige havde dem på tilbud, men det kunne jo have været så mange andre svampe.

Jeg skærer svampene groft, rister dem af i lidt olivenolie og kommer til sidst timian, lidt finthakket hvidløg, en klat smør og salt og peber i. Til sidst giver jeg panden lidt vand for lige at binde det hele sammen.

Det at pochere æg, synes jeg, er ret tricky. Men det går lettere, hvis du rører rundt i vandet (tilsat lidt salt og eddike) og plumper ægget ned i midten af gryden – altså i den hvirvelstrøm, du har skabt. På den måde er det som om, hviden hvirvler sig omkring blommen og pakker den ind. Husk ikke at give ægget for meget.

Brødet er en skive ristet hvedeflute.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: