Jomfruhummerbisque – bidsk balje!

Pokkers godt, og jomfruhummere er ikke helt så dyre, som man skulle tro.  Altså: Som man skulle tro udfra deres “små hummere”-udseende, ik?

image

Start med at rense hummerne – mindst en 6-8 stykker – og fjerne halekødet fra dem. Her er til en 4-6 portioner. En god sjat olivenolie en i gryde og fuld blus på. I med hummerne og giv dem en masse varme. Flambér med lidt cognac.

Tilsæt derefter hakkede porrer, gulerødder, selleri, skalotteløg og hvidløg og lad dem svitse af.

image

Herefter nogle gode drys paprika og en stor dusk bredbladet persille. Hæld en halv flaske hvidvin over og top op med fiskefond. Kog i tyve minutter – ikke mere end det.

Si de faste dele fra, returner suppen til gryden og reducer en smule. Tilsæt lidt safran, lidt koldt smør og en anelse fløde for lige at runde smagen. Juster med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Lynsteg hummerhalerne i lidt olivenolie, et par stykker i bunden af hver tallerken og hæld suppen omkring. Lidt dild.

image

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: