Her er en af de store klassiske asiatiske salater, som jeg ofte vender tilbage til, fordi den er så pissenem og hurtig at lave. Og selvfølgelig fordi den er så uforskammet delikat og frisk.
Salaten kan sagtens stå alene som en hovedret. Den har sgu det hele.
Her er til to personer.
Du skal bruge 150 gram okse- eller kalveinderlår eller filet, et par tomater, et lille rødløg, en halv agurk og masser af frisk koriander og thai basilikum.
Til marinaden skal du have fat i 3 spsk soja, saften fra en lime, et pjask fiskesauce, en lille teskefuld sukker, lidt frisk finthakket chili, et revet fed hvidløg og en spiseskefuld..ish ingefær – ligeså revet.
Giv kødet kort tid på hver side på en meget varm pande. Lad det hvile lidt og skær det op i tynde skiver. Giv det salt og peber.
Snit løget i stave – altså på langs af ringene – og tomaterne i rustikke skiver. Agurken skal skrælles og også have kniven.
Saml salaten og vend den i marinaden.
Knap en Singha-øl op og smil. Servér.
Nemt.