Denne ret fik jeg på en restaurant i Marseilles for et par år siden.
Eller rettere, dette er min version af retten som jeg husker den og tror, den var lavet. Dengang fik jeg en grillet havbars til, men den går også til svin eller lam. Eller ganske alene med lidt grillet brød. Og kølig rosé.
Start med at snitte et rødløg og en halv fennikel fint og svits dem i en pæn mængde olivenolie. Lad dem falde sammen og tilsæt to-tre fed hvidløg. Også snittede.
Så hælder du et glas rødvin over, tilsætter en teskefuld sukker, og lader vinen reducere helt ind til en sirup. Hæld en dåse hakkede tomater over og vend det hele rundt.
Og. Så. Linser.
Linser skal ikke udblødes ligesom for eksempel bønner, men skyl dem grundigt og gennemgå dem med dine fingre i sien – der kan være en lille sten eller to. Og det er sgu ikke lige noget, man ønsker mellem tænderne.
Til den her portion skal du bruge to deciliter grønne linser. Vend dem i gryden sammen med en halv liter grøntsagsfond.
Lad rette boble løs i en tre kvarters tid indtil den går fra suppe til lind og fugtig grød. Linserne skal dog stadig have bid. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
Lige inden du serverer retten, rører du en stor håndfuld grofthakket mynte i sammen med saften af en halv citron.
Servér med nogle fede kradsbørstige grillede pølser. Her har jeg fundet nogle fine spanske Longaniza med sorte oliven.
Hej Jan
Hvor fandt du de spanske pølser?
Mvh
Pernelle
Den 7. juni 2016 kl. 21.29 skrev Jans madblog :
> jansmadblog posted: “Denne ret fik jeg på en restaurant i Marseilles for > et par år siden. Eller rettere, dette er min version af retten som jeg > husker den og tror, den var lavet. Dengang fik jeg en grillet havbars til, > men den går også til svin eller lam. Eller ganske alene ” >
LikeLike
Faktisk hos vores norske venner i REMA 1000.
LikeLike