Gløggpunch – stilfuld juleblyhat

Jo jo, der er sikkert nogen, som har fundet på den her drink før mig, men alright – nu siger vi bare, at den er min, ikke? Der er vel heller ingen grund til at skændes.

IMG_4677_farve

Nå.

Allerførst, faktisk mindst en uge forinden, laver du gløggessensen. Til den skal du bruge 3 dl mørk rom, 3 dl smagsneutral snaps, 2 dl portvin, 200 gram brun farin, saften fra en stor økoappelsin, en stor knold ingefær, 15 nelliker, 10 sorte peberkorn, 5 kanelstænger, 5 stjerneanis, 2 vaniljestænger og 20 kardemommefrø.

Start en gryde op på blusset og rist krydderierne af. Tilsæt brun farin og lad det karamellisere en smule, før du hælder vinen, spiritussen og appelsinsaften over. Smid til sidst ingefær i skrællet og skivet form samt vaniljekorn pelset fra vaniljestængerne samt selve stængerne i gryden.

Kog op og  hæld på en lufttæt beholder.

IMG_4596

Lad essensen stå køligt i mindst en uge men gerne længere.

Og nu kan den jo så blive til gløgg. Men også til gløggpunch, ved ganske enkelt at ryste 1 del essens, 2 dele tranebærsaft og masser af is i en shaker. Hæld over i afkølede whiskyglas med store isterninger.

Pynt med frisk mynte, som du først lige tærsker mod bordet eller – ja, jeg vidste det, din fritidsflagellant – underarmen, så aromaolierne frigives.

Ho ho ho!

Skål.

IMG_4622

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: