Ja ja, quiche, schmuiche. Det er bare en tærte, ikke?
Men pokkers fin.
Også dagen efter i kold tilstand.
Dejen er på 250 gram hvedemel, 170 gram smør, 1 lille æg, lille skvis citronsaft og 1 tsk salt. Slå den sammen, film den og lad den hvile i køleskabet, mens du høvler fyldet sammen.
Og det gør du ved at kombinere tre æg, to deciliter fløde, saften fra en halv citron og to teskefulde hvedemel i en skål. Kværn en god runde sort peber i blandingen og husk også en gavmild portion salt. Jeg vil sige sådan cirka en halv teskefuld, men måske en hel, hvis du er en saltmås.
Med denne æggemasse på plads kan du slå dig løs. Jeg brugt en modnet fransk landpølse med Karl Johan-svampe, men gå endelig andre veje. Skagensskinke? Bacon? Chorizo? Eller…*kvalmeryst*…revet Jaka-bov? Eller hvad med en ren vegetarisk tærte med svampe og timian?
Rist den finthakkede pølse af på en pande i lidt olivenolie og tilsæt så to store håndfulde frisk, skyllet spinat. Lad spinaten svinde ind og tilsæt hele pandens indhold til æggeflødeblandingen.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 170 grader i en ti-femten minutter – gerne med lidt bønner i, så den holder fat på formen.
Og så! Fyldet i formen og en 35-40 minutter ved 180 grader.
Et voilá
Godmorgen. Og tak for en indbydende opskrift på en lækker tærte. Jeg er ret sikker på, at den kommer på menuen i løbet af ugen 🙂
venlig hilsen Jette
LikeLiked by 1 person
Tak for det.
LikeLike
super lækker opskrifter men hvordan laver jeg dem fedt fattig da jeg er på kostomlægning med vægttab og det skulle gerne holde resten af livet tak
LikeLike