Til mørdejen skal du lægge dine rystende, tærteabstinerende hænder på 100 gram koldt smør, 175 gram hvedemel, 2 spsk sukker, et lille nip salt, et æg og lidt revet citronskal.
Slå dejen sammen lidt raskt og læg den på køl en times tid.
Den her mængde mørdej passer til én tærte.
Rul ud så du har størrelsen på bunden af dit smurte tærtefad. Ikke noget med at lave sider – der er kun bund i den her tærte.
Prik bunden lidt med en gaffel og giv den – altså bunden – en 10-15 minutter i ovnen ved 180 grader, før du lægger ferskenfyldet på.
Fyldet er en 6-8 pelsfrugter, som du skærer skiver og vender i et godt hæld honning, lidt citronsaft og marven fra en vanillestang. Hold lidt af siruppen tilbage til at glacere tærten, når er bagt.
Læg fyldet på den halvbagte bund og bag tærten færdig i ovnen en 10-15 minutter mere. Lad tærten køle lidt ned og brug en madpensel til at give fersknerne resten af siruppen.
Server med noget syrligt: Creme fraiche, skyr, græsk yoghurt, drænet tykmælk eller sådan noget.