Rabarberkompot med lakridsrod og double cream med hvid chokolade

Rabarbersæson, hurra.

image

Her er en superlet forårsdessert, som tager – hmm – 10 minutter at smække sammen: Lakridsrodsrabarberkompot med dekadent flødeskum med hvid chokolade.

Du skal bruge et par lakridsrødder, et pund rabarber, et par skefulde honning, lidt majsmel, sukker, en lille blok hvid chokolade og double cream.

image

Double cream eller creme double er bare fløde med et fedtindhold på 50% i stedet for de sølle 38%, som almindelig piskefløde disker op med.

Det kan godt være lidt tricky at få fat i. I gamle dage – uha, helt tilbage i efteråret 2013 – havde REMA 1000 en version fra Osted Mejeri. Men det har de vist ikke længere. INCO har dog stadig produktet.

Hvis du ikke kan få fat i double cream, kan du for eksempel bruge mascarpone, som jo også bare er en fed fløde, der er syrnet let til en friskost.

Pisk fløden til en cremet konsistens sammen med sukker og fintrevet hvid chokolade. Pas på, for den fede fløde stivner hurtigere til skum end almindelig piskefløde.

image

Og så rabarberkompotten.

Rens og skær rabarberne i stykker og kog sammen med honning og lidt vand og lakridsrødderne. Rabarberne skal ikke have for længe. Der må stadig godt være lidt bid i dem.

Rødderne skal du lige give et par slag inden du putter dem i gryden, så smagen lettere kan brede sig. Lige inden du tager kompotten af blussen jævner du den med lidt majsmel – altså lidt kogende væske over i en glas, en tsk mel i, pisk og returnér til gryden. Kog op.

Lad kompotten køle lidt af, før du lægger den på flødeskummet. Den skal være lun.

Mmmm.

image

med emneordet , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: