“See whether it’s marked ‘poison’ or not” – chilisauce

Det er altid godt med en chilisauce i køleskabet.

Tabasco. Sriracha. Blair’s Sudden Death Sauce. Ass Blaster Hot Sauce (With Outhouse). One Fuckin Drop at a Time Hot Sauce. Og min nye favorit: Boar’s Breath “Belly Cheer” Habanero Hot Sauce.

Det virker som om, de enkelte producenter har mere fokus på at komme op med det mest vanvittige navn til etiketten end på selve indholdet af flasken.

Tjek selv flere her.

Men man kan jo altså også selv flikke en chilisauce sammen. Og det er netop hvad jeg har gjort her – på basis af en røvfuld chilier leveret af en flink kollega og chiliaficionado.

image

Chilinørderne blandt læserne vil nok kunne spotte, at han havde givet mig flere frugter over 10 på Scovileskalaen, blandt andet Trinidad Scorpion og Red Savina. Alt i alt en god handskeklædt håndfuld chilier.

Og det med handsker er absolut ikke en joke, når man er oppe i denne del af skalaen. Øjne, nej. Skridt, neej.

image

Godt med olivenolie i en dyb gryde, et grofthakket løg. Svits, svits. Lidt sukker og så en dåse flåede tomater. Og så chilierne i. Lad det boble en ti minutter tid. Bare så chilierne bliver møre.

Det bedste er herefter at køle blandingen lidt ned, før du stavblender den. I kogende tilstand kan den godt sprutte som lava. Og vi ved jo alle, hvor nas det gør, når man får lava på nallerne.

image

Sørg for at skolde eller koge flasken inden du hælder chilisaucen på og top eventuelt lige op med lidt olivenolien. Så kan den sagtens holde sig en måned eller to i køleskabet.

med emneordet , , , , , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: