Oksespidsbryst med bagt fennikel og peberrodscreme – new old school

Oksespidsbrystet ligger fremme på den forreste del af koen og indeholder en masse bindevæv og også en ret høj fedtprocent. Derfor er det en god ide lige at pudse det værste fedt af stykket inden brug, og så skal det ellers have masser af tid i gryden eller ovnen.

Tiden og arbejdet veksler du til gengæld til et meget mørt og saftigt stykke kød, der gør sig godt i selskab med det klassiske tilbehør – peberrod.

image

Giv brystet først 5-6 timer ved 125 grader i et ildfast fad under staniol sammen med et par centimeter vand og lidt rapsolie, salt og peberkorn. 

Herefter tager du staniolen af, hælder størstedelen af kogelagen fra og tilsætter en 3-4 halverede fennikel og et par kvartede citroner. Har kødet et fedtlag øverst, som mit her havde, kan du ridse det og give det et generøst nip salt. 

image

Så skruer du op på 175 grader og giver det hele en times tid. De sidste 10-15 minutter giver du fadet fuld skrald under grillen, så brystet knaser op i overfladen.

Peberrodscremen laver du af 2 dele creme fraiche og 1 del friskrevet peberrod – masser af ramasjang i denne creme – citronsaft, lidt knust fennikelfrø, salt og peber.

Server den bagte fennikel med lidt fennikeltop og hakket løvstikke.

image

med emneordet , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: