Ribben, revlsben, spare ribs, stegt megaflæsk – ja ok, det sidste er der nok ingen, der kalder dem

image

Hele opskriften er jo marinaden, så lad os bare hugge på.

3 spsk ketchup, 2 spsk Jack Daniel’s, 1 spsk sweet soysauce, 1 spsk Dijonsennep, 1 mast fed hvidløg, et par sjat Worcestershiresauce, lidt cayennepeber, salt og masser af friskkværnet sort peber.

Når du har kigget i køleskabet og konstateret, at du ikke har sweet soyasauce på hylden, så hiver du bare sirup eller brun farin i.

Gnub kødet rigtig godt i marinaden og lad det trække i mindst en times tid.

image

Og så i ovnen. 

Først 1 time ved 150 grader i fad under stanniol. Herefter tager du overdækket af, vender kødet, giver det resten af marinaden – hvis der er noget – og skruer op på 200 grader. Giv dem herefter en time mere. Vend dem en gang imellem.

Bredbladet persille og frisk oregano klæder benene godt. Og hvad med et par kogte majskolber?

Slet ikke dumt: Saftigt. Sprødt. Trævlet. Mørt.

Gør klar til at slikke fingre.

image

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: