Svampet og snasket chokoladekage – med snask

Start med at smelte 175 gram smør. Hæld smørret over i en stor skål og pisk 4,5 dl brun farin i. Tilsæt 1,5 dl sødmælk og 3 æg. Pisk mellem hvert æg. Tilsæt 4 dl hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 tsk salt og 3 tsk vaniljesukker.

Pisk godt og grundigt, så du får tævet alt melet ud.

Varm 2,5 dl vand og 2 dl kakaopulver op i en gryde mens du pisker det sammen. Det behøver ikke at koge. Tilsæt kakaovandet til kagemassen lidt af gangen.

Pisk godt og grundigt. Igen.

Hæld kagedejen i en smurt springform.

IMG_5933

Og bag i en 40-50 minutter ved 180 grader.

Mens kagen bager, blander du 200 gram smør ved stuetemperatur, 350 gram flormelis, 3 spsk kakaopulver, en tsk vanillesukker. Brug håndmikseren eller bare dine ufatteligt t-shirt-sprængende overarme.

Stil på køl.

IMG_5824

Når kagen er bagt – tjek med en kødnål – lader du en køle af, og så giver du den smørcremen.

Spis. Uha!

IMG_5916

med emneordet

50 thoughts on “Svampet og snasket chokoladekage – med snask

  1. PRESMA's avatar PRESMA siger:

    Altså… Jeg har helt sikkert taget mindst fem kilo på, men for satan hvor var det en fryd for både øjne og mavse! Tusind tak for en møglækker kage i møgklamme mængder! 😉

    Like

  2. DK's avatar DK siger:

    Sikke en fantastisk kage! Jeg har dog undret mig over den manglende kakao, men trods det, kan jeg anbefale denne kage!

    Da jeg lavede den, blev den dog langt fra svampet, hvilket desværre var en nedtur 😦

    Som pynt/overtræk piskede jeg lidt piskefløde med en masse god kakao og flormelis. Kagen blev en succes, selvom jeg havde håbet på en svampet konsistens 🙂

    Like

  3. Jans Madblog's avatar Jans Madblog siger:

    Tak.

    Du mener sikkert “den manglende chokolade” og ikke kakao. For det skal du jo komme i – ellers bliver den helt albino.

    Jeg kan ikke forklare, hvorfor den ikke blev svampet, det bliver den altid, når jeg laver den. Men faktorer som ovnens termostat, højden på din springform osv. har jo meget at sige.

    Like

  4. Pernille's avatar Pernille siger:

    Hej Jan.. Kan jeg bage kagen en dag forud for servering?? og hvad gør jeg med “glasuren”??

    Like

    • jansmadblog's avatar jansmadblog siger:

      Ja ja, den holder sig godt – men dæk den lige til efter den er afkølet.

      Smørcremen kan du også lave i forvejen. Stil den i køleskabet natten over. Så tager du den bare ud en 10 minutter før du skal bruge den og giver den så en tur med håndmikseren, så den bliver smørbar igen.

      Like

  5. katrine's avatar katrine siger:

    kan man bruge minnimælk

    Like

  6. Lykke's avatar Lykke siger:

    Hej kan man bruge chokolade istedet for chokolade pulver

    Like

  7. Kristine's avatar Kristine siger:

    Nu har jeg brugt den samme chokoladekage opskrift de sidste 10 år men har nu fundet en stedfortræder. Tak for en helt fantastisk og vidunderlig lækker chokoladekage 🙂

    Like

  8. Cindy's avatar Cindy siger:

    Så er den smidt i ovnen til familie fødselsdag i morgen. 🙂
    Glæder mig til at smage resultatet. Den ser dæleme lækker ud og gaaaaal den dufter godt! 😀

    Liked by 1 person

  9. Julie Hein's avatar Julie Hein siger:

    Hvad størrelse springform bruge du så den ikke bliver alt for tynd 😛

    Like

  10. Jane's avatar Jane siger:

    Dette er godt nok bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt. UHM UHM UHM 😛

    Liked by 1 person

  11. Pernille's avatar Pernille siger:

    Hej Jan 🙂

    Kan man blande lidt kaffe i smørcremen – evt sammen med vand og kakao?

    Like

  12. Rebecca's avatar Rebecca siger:

    Mmmm, super lækker og nem chokoladekage, som slet ikke bliver kedelig på den der klassenstime-kage-agtige måde. Jeg lavede en mousse af fløde og marabou med daim og puttede oven på. Det var et hit. Helt sikkert en chokoladekage jeg vil vende tilbage til. Tak.

    Liked by 1 person

  13. Selma's avatar Selma siger:

    er det oboy kakaopulver eller det “rigtige” man bruger?

    Like

  14. Josephine's avatar Josephine siger:

    Den skal prøves. Ser skøn ud. Er det muligt den kan laves uden mælk?

    Liked by 1 person

  15. Mette's avatar Mette siger:

    Hej. Kan den fryses? Både med og uden glasur?
    Kan jeg lave den i en bradepande i stedet for? Jeg vil nemlig gerne stikke den ud i små hapser 🙂

    Liked by 1 person

    • jansmadblog's avatar jansmadblog siger:

      Hej Mette

      Jeg har ikke prøvet af fryse den, men mon ikke det går. Og ja ja, fint med bradepande, men så skal du nok give den lidt kortere tid i ovnen. God fornøjelse!

      Like

  16. Maria's avatar Maria siger:

    Er det bedst at opbevarer den på køkkenbordet eller i køleskabet, når den først skal spises imorgen

    Liked by 1 person

  17. Lotte's avatar Lotte siger:

    Jeg er ved at bage din kage, men min smørcreme blir da hel tyk og mørk! Tvivler jo den kan dække hele kagen? Skal der ik væske i? Og hvordan har du fået den så lys, cremen!?

    Like

  18. josefine's avatar josefine siger:

    Hej
    hvor mange personer er der til i den lage ??

    Liked by 1 person

  19. Annabel's avatar Annabel siger:

    Bliver den ligeså god hvis man laver en dobbelt portion og ganger alle ingerdienserne med 2? 🙂

    Like

  20. Bedste kage! Den er fantastisk og så dejlig nem og lave!

    Like

  21. Gerda's avatar Gerda siger:

    Skal der ikke slet ikke chokolade i?

    Like

  22. Dorthe mørch's avatar Dorthe mørch siger:

    Kan man lave den i en stor bradepande ??😀😀😀

    Like

  23. Nina's avatar Nina siger:

    180 grader varmluft eller almindelig ovn? Jeg glæder mig til at smage den 😅

    Like

  24. Inger Salling's avatar Inger Salling siger:

    Alle er glæder sig, når jeg bager din chokoladekage, men hvorfor revner den i overfladen, ved godt at cremen skjuler dem, men du har måske svar.

    Like

  25. Tina's avatar Tina siger:

    Er det 180grader varmluft eller alm ovn? ☺️

    Like

  26. Fru Jensen's avatar Fru Jensen siger:

    Jamen dog,så fandt jeg lige min nye ynglings kage via Google..
    Den ser knagme lækker snasket ud. Skal laves i morgen tidlig da mine børn og jeg skal på tur i skoven og samle ind til juledekorationer om Eftermiddagen. 😋

    1000 tak for lækre kager

    Like

  27. almirasilajdzija's avatar almirasilajdzija siger:

    Rigtig god kage! Jeg laver den hver fredag til rollingerne derhjemme og hver tirsdag til rollespilsklubben, og den er et kæmpe hit, de elsker snasken med snask 😉

    Tak Jans for den her opskrift, hvis du stadig tænker på dine fans Jans så like lige kommentaren!

    Venlig hilsen din største fan 🙂

    Liked by 1 person

  28. hanneberitnielsen's avatar hanneberitnielsen siger:

    Hejsa jeg har forsøgt mig med din kage. selve kagen er lækker og lige som den skal være,men mit smørcreme blev tykt og mere mørkt end dit. jeg tog tre spsk. kakao uden top og alligevel farvede det mere. og den blev ret tyk.jeg håber den kan smøres på,for hældes på som din,det kan jeg ikke. Tak for en dejlig blok. efterårs hilsner fra Berit.

    Like

Skriv et svar til Nina Annuller svar