Retten chana kommer fra Punjab-regionen i den nordlige del af Indien og Pakistan.
Du skal bruge to løg, to fed hvidløg, et par håndfulde udblødte og kogte kikærter, en 5-6 blommetomater, en lille knold ingefær, en tsk gurkemeje, en tsk stødt spidskommen, to tsk garam masala, en tsk sorte sennepsfrø, cayennepeber efter smag, en citron, en dusk koriander, vand, olie, salt.
I en dyb stegepande eller lille gryde kommer du olie eller – hvis du har det – ghee. Fintsnit løgene og steg dem sammen med hvidløget grofthakket. De må godt få lidt farve.
Tilsæt sennepsfrøene og de andre krydderier. Vend rundt og smid kikærterne i. Hak tomaterne groft og høvl langt de fleste af dem i. Du skal bruge resten af tomaterne til sidst til pynt og friskhed.
Hæld en smule vand ved og lad chana’en koge ved svagt blus i et kvarters tid. Når den er ved at koge tør, tilsætter du lidt mere vand. Husk også at røre lidt rundt hist og pist.
Juster til sidst med salt og citronsaft og server med de resterende hakkede tomater, koriander og yoghurt.
Ja okay, blev det lidt for food stylet?
Man kan også spise den sådan her. Det smager sgu lige godt.
Jamen, det var jo så det…bum bum.
Så er det vist tid til en bjørn og en trampolin. Eller måske en aprilsnar fra sidste år. Eller Cat Power, der synger Lived in Bars live.
Hvad?
Nå, du vil også have opskriften på grillspydene?
Alright!
Du blander et pund hakket svinekød med to finthakkede fed hvidløg, en tsk stødte korianderfrø, en tsk stødt spidskommen, en tsk paprika, masser af friskkværnet peber, salt.
Steg en lille bitte bid fars for at tjekke, om du har saltbalancen på plads. Når den er fjong, ruller du farsen til små kødboller og stikker dem på grillspyd. Der kommer en 6-8 spyd ud af det.
Steg grillspydene på grillen, grillpanden, panden, under ovnens grill eller hvad du nu har af blus.