Selvom man kan få blåmuslinger året rundt, så er det som om, de er lidt bedre og større om vinteren, når du hives op af det iskolde vand.
Her er en standard moules mariniéres, der tilsat en anelse fløde bliver til moules normandes.
Oohh oui!
Du skal bruge 2 kg blåmuslinger, lidt olivenolie, en stor dusk bredbladet persille, et par skalotteløg, en porre, en gulerod, en fennikel, en halv flaske hvidvin, et fed hvidløg, en slat piskefløde, salt og masser af friskkværnet peber.
Rens blåmuslingerne og smid dem væk, du ikke kan få til at lukke sig. Snit porre, gulerod, fennikel, skalotteløg, hvidløg og halvdelen af persillen fint. Svits grøntsagerne i olien ved fuld blus. Hæld hvidvinen på, bring den i kog og kom muslingerne i gryden. Låg på.
Kog i 4-5 minutter. Rør lidt rundt undervejs.
Hæld suppen fra over i en kasserolle, tilsæt fløde og smag til med salt og masser af peber. Juster med lidt citronsaft. Kog op og hæld over muslingerne.
Drys med resten af persillen og fennikeltop og server med resten af hvidvinen og et godt stykke brød.
Det der! Det er kun godt.
Lutter vintergodhed.
God weekend!