Tarte tatin med mango, vanille og kardemomme

Det vigtigste at huske, når man bruger mangoer i stedet for æbler til denne franske klassiker er, at få fat i nogle, der ikke er for modne. Så falder de nemlig helt sammen og bliver til mos.

Men ellers er der jo ikke så meget fikumdik ved opskriften: Smør og sukker i en pande, der kan tåle en tur i ovnen. Jeg plejer at bruge farin eller muscovadosukker, men helt almindelig melis går ganske fint. Varm op og rør rundt indtil du står med en karamelmasse for enden af grydeskeen.

Så strør du lidt stødt kardemomme i karamellen og lægger de to halvdele af en flækket vanillestang ned i midten. Du behøver ikke skrabe kornene ud af stangen, de skal nok finde vej ud af den og til alle afkroge af karamellen, når tærten bobler i ovnen.

På med god tykke skiver mango. Uden skræl.

Til sidst lægger du hatten på tærten i form af en god butter- eller mørdej. Og så skal den have omkring en 15-25 minutter i ovnen, afhængig af dejens tykkelse. 180 grader er fint.

6lvmFWB1RsaeAYrF+9clag_thumb_6474

Lad tærten hvile et par minutter efter ovnen og vend den ud på et fad eller stort skærebræt.

Server med et eller andet koldt på toppen.

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: