Denne kage har en perfekt svampethed. Bærrenes syrlighed går godt sammen med kagens sødme, og nødderne giver tænderne det knas, de leder efter.
Til selve kagen skal du bruge 200 gram hvedemel. 75 gram smør. 1 dl creme fraiche. 1 dl mælk. 2 æg. 90 gram sukker. Lidt vanillesukker. En lille spsk bagepulver. Et lille nip salt. Og til toppen skal du have fat i 450 gram bær – frosne er fint. En håndfuld hasselnødder. Og lidt sukker.
Start med at smelte smørret. Køl det lidt ned og tilsæt mælken og creme fraiche’en. Mens du gør det med den ene hånd, pisker du æggene, sukkeret og vaniliesukkeret til en luftig masse med den anden.
Så hælder du smørblandingen sammen med æggemassen og tilsætter melet, som du forinden har rørt bagepulveret og saltet ud i. Rør dejen godt, så den bliver ensartet.
Hæld dejen i et ildfast fad, en springform, eller hvad du nu har, foret med bagepapir. Bag i 30 minutter ved 175 grader.
Mens kagen er i ovnen, giver du bærrene et hurtigt opkog med en smule vand, og sier derefter saften fra dem. Stil bærrene til side.
Returner saften til gryden sammen med lidt sukker og reducer indtil du står med skeen i en dejlig sirup.
Hak nødderne groft.
Nu burde kagen være bagt færdig. Hiv den ud af ovnen og lade den køle en anelse. Det vil få den til at falde lidt sammen igen, så overfladen ikke buler så meget opad. Giv den eventuelt lidt tryk.
Fordel bærrene, de hakkede nødder og lidt sukker over kagen og giv den endnu 10 minutter i ovnen ved 175 grader.
Lad kagen køle lidt og hæld så meget af bærsiruppen på den, som du mener er passende. Måske det hele? Du kan også servere siruppen sammen med kagen – så folk selv kan pøse på.
In English:
For the vanilla cake base you will need 200 grams flour, 75 grams butter, 1 dl sour cream, 1 dl milk, 2 eggs, 90 grams of sugar, a bit of vanilla sugar, just under a tbsp baking powder and a pinch of salt.
For the berry goodness at the top you will need 450 grams of berries – frozen will do. A handful of hazelnuts. A bit of caster sugar.
Start off by melting the butter. Cool it slightly and add the sour cream and milk. Stir.
In a bowl whisk the eggs, sugar and vanilla to a fluffy batter and add the butter, milk and sour cream mixture. Pour in the flour – added the baking powder and salt – and mix thoroughly.
Pour the batter into an ovenproof dish or springform tin lined with greaseproof paper and bake at 175 degrees centigrade for around 30 minutes.
While the cake sweats in the oven bring the berries to a boil in a pan with a bit of water. Quickly off the heat and sieve the juice from the berries.
Set the berries aside and return the juice to the pan. Reduce it down to a syrup with a bit of sugar.
The cake is probably done by now. Take it out of the oven. The middle of the cake is probably bulging a bit, and you want to level it by cooling it slightly and maybe giving it a gentle press.
Top the cake with the berries, a bit of sugar and the hazelnut that you’ve given a rough chop. Return the whole thing to the oven, and give it another 10 minutes at the same temperature as before.
Leave the cake to cool a bit and drizzle the syrup over before serving it. You can also pour the syrup into a little jug and let you guests drench their own piece of cake.
Du har en fejl i den engelske opskrift – ‘just under a tsp baking powder’ = en teske. Spiseske forkortes enten ‘T’ eller ‘tbsp’.
LikeLike
Yes! Nu rettet, tak.
LikeLike
Kan den bages dagens før?
LikeLike
Ja da, men bær og nødder bør først ryge på på serveringsdagen – ellers bliver det hele for snasket og nødderne for slappe. God fornøjelse!
LikeLike