Anmeldelse: Restaurant Pluto – ultimativ madhedonisme

Den af anmelderne efterhånden højt besungne Restaurant Pluto – Rasmus Oubæks nyeste påfund – blev vores sublime skæbne sidste fredag.

Fuldt hus i restauranten klokken 20.

Vores ambition var deres 20 serverings-menu, men vi blev hurtigt talt fra det af tjeneren. En fem-seks timer skulle vi nok sætte af, sagde han. Ikke fordi køkkenet ikke kunne følge med, men rettere vores maver. Klar tale.

I stedet accepterede vi den lille menu på kun 12 serveringer. Og som aftenen skråsikkert skred frem, blev det hurtigt klart, at ordet “lille” ville blive berøvet for al betydning.

Første ombæring var fire tallerkner tapas med et par danske nik. Smeltende salt og umamispækket sortfodsskinke. Ansjoser. Salami med morkler. Solæg. Kroketter lavet på brissel. Crostini med anderillette.

En god bund.

Så røg hovedretterne på bordet i en lind, men passende strøm. Kammuslinger med tre slags jordskok. Torsk med knuste kartofler. Blæksprutter med pimiento de PadrónSmå asiatiske burgere med fnuglette dampede burgerbollewraps. Hjerter med snegle og estragon. Og endnu en treenighed: Knoldselleri i tre forskellige afskygninger. Og så and, and og and. Perfekt stegt foie gras. Andetærte med rødvinssauce og andekråser. Og mere foie gras.

Jøsses!

Det hele var ganske sublimt og overvældende i fylde, dog mindede de to desserter, der lukkede ballet, lidt for meget om hinanden: Begge med is og noget maltosnehalløjsa. Men måske var der detaljer, vi overså.

Smagen var dog ikke til at overse. Dejlig finale og generelt set en dejlig progression gennem måltidet.

Og som en bonus oplevede vi en særdeles opmærksom og præcis tjener, der ganske ubesværet demonstrerede, hvordan man gør aftenen rar for de spisende.

En 12 serveringsmenu er 400 spir – og det er absolut ikke for meget – men man kan sagtens gå a la carte-vejen og slippe med mindre.

Book nu!

Restaurant Pluto

Borgergade 16

1300 København

www.restaurantpluto.dk

image

Foto: Restaurant Pluto

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: