Pisco sour…epikuræisk start på weekenden

Når man tilbringer bare et par dage i Santiago, er det ganske svært ikke på et eller andet tidspunkt at få skubbet en pisco sour hen under næsen. De fleste restauranter har cocktailen øverst på menuen – til en 2000-2500 chilenske pesos – og den er en fabelagtig start på et måltid.

Som et delikat margarita uden smagen af tequila.

image

Du skal bruge 2 dele pisco, 1 del limesaft, 1 del flormelis, 1/2 del æggehvide. Lidt kanel eller Angostura bitters.

Pisco er en ret neutraltsmagende spiritus lavet på druer. Den er lidt svær at få fat i i Danmark, men det kan lykkes i veludrustede spiritusforhandlere. Jeg købte den her flaske rundt om hjørnet på Værnedamsvej hos de ufatteligt kompetente og alvidende folk hos Juuls Vin & Spiritus.

image

Kast spiritussen, limesaften, flormelissen og æggehviden i en cocktailshaker sammen med en håndfuld isterninger. Æggehviderne bør naturligvis være pasteuriserede…sådan noget skal man skrive, når man publicerer opskrifter.

Nå, men så…

Ryst igennem – ryst for satan – og hæld op i enten et lavt cocktailglas eller et lille champagneglas. Til sidst giver du drinken enten et lille bitte drys stødt kanel eller et par dråber Angostura bitters.

image

Ahh, frisk, let, elegant og berusende. Som en forårsdag hånd i hånd med en jakkesætsklædt dværg.

God weekend!

med emneordet , , ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: