Lunt. Trygt.
Til mørdejen skal du bruge 1 æg, 1 blomme, 75 gram brun farin, 200 gram smør og 325 gram mel.
Hviden fra det ene æg, gemmer du til at pensle med til sidst. Men ellers rykker du bare æggene, farinen og smørret – som skal være stuetemperatur – sammen i en skål og tilsætter melet lidt efter lidt. Til sidst tager du dejen ud på bordet og ælter det sidste mel i.
Plastikfilm omkring dejen og lad den hvile en times tid i køleskabet.
Og så til fyldet: 7-9 æbler. Lad bare skrællen sidde på og snit dem tyndt.
Ned i en skål sammen med 1-2 tsk stødt kanel, 150 gram brun farin, 1 tsk vanillesukker, 3 spsk mel, nip salt. Bland.
Del dejen op i to portioner.
Rul den ene ud og læg i bunden af en smurt tærteform. Æblerne i og resten af dejen på som top. Krymp kanten hele vejen rundt og skær et lille kryds i midten.
Pensl med æggehvide og drys sukker over.
Bag ved 175 grader i en 40-50 minutter. Men tjek efter 30 minutter. Tærten skal være brun og låget sprødt.
Lad tærten køle ned i en 15-20 minutter, før du sætter tænderne i den.
Jeg har ledt efter denne her opskrift siden efteråret 2011 hvor jeg bagte den!
Og nu står jeg og skal bage til en fødselsdag, og har ledt efter denne opskrift i flere dage, og nu fandt jeg den endelig igen ( og har skrevet den ned) 😉
Bedste æbletærte jeg nogensinde har fået! TAK!
LikeLike
Wow. Selv tak – det er jeg glad for at høre.
LikeLike