Hedonisme i Barcelona – skaldyr og russisk roulette

Så er jeg tilbage fra 10 dages roadtrip i Spanien, afsluttende med den fantastiske Primavera Sound festival i Barcelona. 

I år havde vi – ud fra et madmæssigt synspunkt – jokket så langt fra spinaten, som man overhovedet kan og indkvarteret os i en super lejlighed cirka 800 meter fra La Boqueria-markedet. Det marked kan jeg bruge, og har brugt, timer på at gå rundt i. Specielt fiske- og skaldyrssektionen i hjertet af markedet er fantastisk fascinerende og inspirerende.

Her er tre små retter af råvarer hentet på markedet, som jeg smed sammen til fem festivalramte gutter på vores altan.

Først grillede jomfruhummere.

Flæk hummerne på langs og fjern den lille tarm der, ligesom på rejer, sidder i den øverste del af bagkroppen. Kast hummerne på en meget varm grillpande, først med snitsiden nedad.

Mens hummerne hygger sig et par minutter, rører du en marinade sammen på citronsaft, olivenolie, salt, peber og masser af dild. Den hælder du over hummerne, når de er kommet af varmen.

Så en tapasklassiker: Pimiento de Padrón. Også kaldet russisk roulette-pebere, fordi langt de fleste er milde med en herligt nøddelignende aroma, men en gang i mellem får man en, der er virkelig stærk. Bang! Arrrhh!

Man kan få dem flere og flere steder i Danmark, jeg har i hvert fald set dem i Torvehallerne. Her er de efter en tur på grillpanden, sammen med lidt olivenolie, salt og peber. 

Og sidst, men absolut ikke mindst…eller altså….jo, de er jo mindst…nå men…nogle smukke små muslinger, som jeg ikke er helt sikker på, hvad hedder, men som godt kunne være sandmuslinger.

Jeg gav dem et par minutter under låg i meget varm gryde, hvor jeg forinden havde kommet olivenolie, smør, paprika, saften fra en citron, et fintsnittet fed hvidløg, salt og friskkværnet peber. Bredbladet persille på til sidst. Husk at rense muslingerne først ved at lægge dem i vand og pjaske dem lidt rundt. 

Det er sgu et herligt pilleværk, der er det hele værd. Brød og hvidvin. Måske en tør sherry?

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: