Guerilla dining – Wine & Grub under Østerbro

I sidste uge var jeg med mine gode kammerater Eric og Lars til guerilla dining, altså det her “lige pludselig banker vi en restaurant op et sted i byen, serverer god mad et par aftner og lukker den ned igen”-koncept. Denne gang var det i en kælder på Østerbro.

To seatings af 12 personer per aften gjorde det enkelte arrangement til en herligt intim omgang. Vi havde fået fat i pladser på den sene omgang og nød først en gang bobler med de andre 9 middagsgæster i et af de højereliggende lokaler. Herefter blev vi kærligt gennet ned i kælderen. 

Vinmanden var Rasmus Amdi Larsen, der er top wine dog hos Meyer, og som til aftenen havde sammensat en ren hvid vinmenu. Alle serveringerne kom ind på skeer, så fokus kunne blive på vinen.

En klar og tør Riesling til den første ret, der var variationer over asparges, rejer og dild. Klassisk! Derefter en røget Bourgogne Blanc lagret på brændte fade. Røgen gik igen i servering nummer to, der bestod af stenbiderrogn, rygeost og rugbrød.

Tredje servering havde et par nik til den danske grillbar med agurk og kylling. Til den kom en Chardonnay fra Limoux, der i en blindtest sagtens kunne gå for en rødvin i min mund. Til sidst Pinot Gris Cru Kessler fra Alsace, der lukkede aftenen sammen med forskellige variationer over æbler, marzipan og flødeskum.

Jeg afstod fra at hive mit store kamera med og fangede i stedet lidt af atmosfæren gennem min iPods videolinse.

Men når jeg nu ikke havde fået kameraet med, er det jo godt, at andre havde. Den meget stilfulde og mundvandsfremkaldende blog Because It Matters har et rigtig godt indlæg om menuen og menneskene bag, inklusiv fantastiske billeder.

Tjek det her www.becauseitmatters.dk/wine-grub

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: