Citronvanilleis med mandelsne – og noget om facebook

Du skal bruge 1/4 liter piskefløde, 1/4 liter sødmælk, 6 æggeblommer, 150 gram sukker, en vanillestang, et lille nip salt og skallen og saften fra en citron…og en ismaskine. Altså bare en ismaskine, ikke skallen og saften fra en.

Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og pisk dem ud i æggene og sukkeret. Tilsæt mælken og fløde. Smid en kasserolle på svag blus og varm ismassen langsomt op, mens du rører rundt i den. Når massen er lige under kogepunktet, og den er tyknet, tager du den af varmen og tilsætter den fintrevne skal fra citronen og et lille nip salt.

Stil ismassen i køleskabet i et par timer, for at hjælpe maskinen på vej. Inden du hælder massen i ismaskinen, rører du saften fra citronen i.

Isen får her selskab af mandelsne, som jeg har lavet ved at piske malto med mandelolie, og nogle helt unge skud fra timianbusken.

Jeg har i øvrigt lavet en Jans Madblog-side på facebook og proppet en favnfuld opskrifter – gamle og nye – derind. Fremover vil nye opskrifter også blive publiceret derinde. Det vil jo sige, at hvis du giver en thumbs up derinde, så vil du få mine nye opskrifter ind i din nyhedsfeed. Siger det bare.

Lige her www.facebook.com/jansmadblog

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: