Rejesalat med røget ørred – arrhhuummm!

Denne rejesalat er ikke så fed, som dem på mayonnaise, og jeg kan god lide det syrlige, den har fra yoghurten og citronen. Ja, det er jo også en klassisk kombination til fisk og skaldyr. Røgsmagen fra ørreden sætter krogen på værket.

Jeg har taget 200 gram store gode rejer, 150 gram røget ørred pillet fri fra og for benene, et finthakket skalotteløg, en god håndfuld hakket dild, 2-3 spiseskefulde græsk yoghurt, en teskefuld dijonsennep, en knivspids cayennepeber, lidt citronsaft, salt og peber. Lad salaten hvile og finde sig selv i køleskabet i en times tid.

Rejesalaten har mange muligheder for et sidste hvilested inden maven: En skive ristet rugbrød, en let forret med sprøde rødbedeblade, i en sandwich, på et stykke knækbrød eller i en hotdog – skulle man være svensker.

Prawn salad with smoked trout. Perfect for sandwiches, dark rye bread, as part of a starter, on crackers as appetizers or something fifth.

Fold together 200 grams of prawns with 150 grams of smoked trout, deboned and flaked, a finely chopped shallot, a handful of chopped dill, 2-3 tablespoons of Greek yoghurt, a teaspoon of Dijon mustard, a pinch of cayenne pepper, a squeeze of lemon juice, salt and pepper. Let the salad rest in the fridge for an hour.

Enjoy!

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: