Chokoladetærte – Mørkets Fristende Hjerte

Ja ja ja, endnu en tærte. Jamen, så lav din egen blog! Nå ok, du har en? Godt ord igen. Nå men, da jeg lavede citrontærte forleden, var der af uforklarlige årsager dej i overskud. Tænker stadig over årsagen. Noget med størrelsen på fadet. Måske? Overskudsdejen smed jeg i en lille form og bagte den sammen med den store form. Derefter smed jeg den i fryseren. Instant tærte. Tærten her var derfor noget af det nemmeste. Jeg tog den færdigbagte tærtebund ud af fryseren og hældte chokoladefyldet i. Fyldet lavede jeg ved at varme 2,5 dl piskefløde op i en kasserolle og hælde det over 225 gram god mørk hakket chokolade. Den varme fløde er nok til smelte chokoladen. I chokolademassen røret du også en halv spiseskefuld smør og et lille nip salt. Du kan også røre lidt revet appelsinskal eller cayennepeber med. Dette er nok fyld til en tærte på cirka 20 cm i diameter. Når du har hældt fyldet i, stiller du bare tærten i køleskabet en 3-4 timer. Så er den klar. Her har jeg drysset med lidt bitter kakaopulver og vedlagt et bløb yoghurt 10% rørt med vanille og en anelse sukker. Den smager sgu forrygende! Sidder du og slikker på skærmen? Tsk tsk! God weekend! image Here’s the recipe in English. A simple shortcrust pastry done with 250 grams of wheat flour, 125 grams of butter, 75 grams of icing sugar, an egg and an egg yolk. Knead everything together and let the pastry rest in a chilled place before placing it in a well-greased baking tin and baking it for around 15 minutes at 175 degrees centigrade. Let it cool and add the chocolate filling. This will need no baking. Simply warm 5 dl of cream and pour it over 450 grams of chopped up dark chocolate. Fold together with a pinch of salt and a tablespoon of butter. Leave the tart to cool in the fridge for at least 3 hours and dust with cocoa powder. Enjoy!

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: