Jeg ville have købt hjertemuslinger, men min fiskehandler havde for en gang skyld solgt dem alle sammen, da jeg kom forbi. Meen, blåmuslinger er jo også dejligt.
Rens muslingerne. En voksen klat smør i gryden sammen med et fintsnittet skalotteløg og et ditto fed hvidløg. Lad løgene falde sammen, skru helt op for blusset og tilsæt et stort glas hvidvin. Tilsæt muslingerne, på med låget og giv dem en 3-4 minutter. Ryst gryden en gang i mellem.
Hæld fonden fra muslingerne og returner den til gryden. Pil kødet af muslingerne, men lad en ti stykker blive i skallen. Det pynter voldsomt på tallerkenen.
Mens du piller muslingerne, begynder du at koge fonden ind for at koncentrere smagen. Undervejs giver du den lidt koldt smør, citronsaft og salt og peber. Når du er ved at være tilfreds med din muslingfond, sætter du pastaen over.
Til sidst samler du retten med pasta, muslingerne, fonden og en lille smule af pastavandet. Varm muslingerne igennem og vend det hele sammen, indtil saucen klæber til pastaen. Anret med frisk dild og mere fintsnittet skalotteløg.