Citrontærte med marengs – surt, sødt og skidegodt

image

Ja ja, det er en gammel traver, men der er jo en grund til at visse ting er blevet klassikere.

Mørdejen har jeg lavet med 250 gram hvedemel, 125 gram smør, 75 gram flormelis, et helt æg og en æggeblomme. Smid den sammen og lad den hvile i køleskabet i en times tid. Rul den ud, smid den i en tærteform og bag den ved 175 grader indtil den er gyldenbrun. Sådan et kvarters tid cirka. Lad den køle af og kom citronfyldet i.

Citronfyldet pisker du sammen af 100 gram sukker, to æg, kornene fra en vanillestang, 2 dl piskefløde, saften og den fintrevne skal fra tre citroner og sidst med ikke mindst en halv teskefuld majsstivelse. Måske skal du kun bruge to citroner, det må du lige selv vurdere – størrelsen på sådan nogle varierer jo meget. Bag tærten ved 125 grader i lidt over en halv time. Den skal stadig være lidt blævrende i midten, når du tager den ud. Lad den køle af. Et par timer i køleskabet bør være nok.

Inden du serverer tærten, pisker du en marengs af hviderne fra tre pasteuriserede æg, 75 gram sukker og et lille nip salt. Fordel marengsmassen over tærten og lav små toppe i den. Brænd til sidst toppene med en gasbrænder. Mums!

image

med emneordet

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: