Først og fremmest: Tak for sidst til alle jer der kom forbi mit julestade i fredags. Det var en hyggelig dag, og jeg fik udsolgt af mine varer bortset fra en håndfuld flasker.
Jeg kom til at love, at jeg ville hoste op med opskriften på gløggessensen, så her er den. Altså det er jo ikke raketvidenskab, men dæleme godt.
Til en halv liter ufiltreret æblemost skal du bruge 3 spsk rørsukker, to kanelstænger, 8 nelliker, 8 kardemommekapsler, en vanillestang, to stjerneanis, to laurbærblade, et par stykker appelsinskal.
Start med at riste krydderierne godt i gryden, så du trækker olierne og aromaerne ud af dem og kom derefter sukkeret på. Sukkeret kan du godt lade karamellisere lidt, inden du til sidst smider æblemosten over og koger op. Lad det simre i en lille halv time under låg.
Sådan en omgang – altså et halv liter essens – passer til to flasker hvidvin.
[…] Den kan du finde lige her. […]
LikeLike