Eller altså, spaghetti med svampe, ik? Her brugte jeg champignoner fra KBHff’s ugepose, men der er jo masser af andre svampe derude. Østershatte kan man for eksempel selv plukke for tiden.
Start med at smide et par skefulde olivenolie og lidt smør i en pande og rist dine groftskårne svampe sammen med et fed hvidløg. Bare hel og med skal på – det er ikke meningen, at hvidløget skal dominere smagsbilledet. Smid også masser af salt of peber i panden.
Når svampene er ristede godt af, tilsætter du masser af frisk timian, en håndfuld revet parmesan, en smule revet citronskal, en lille smule chilisauce og en godt bløb fløde. Reducér svampeblandingen ved svag varme, mens du koger spaghettien.
Kom derefter den kogte spaghetti over i panden til svampene. Tag lidt af kogevandet med over, det hjælper med at tykne og får svampeblandingen til at klæbe til pastaen.
Anret med mere frisk timian og revet parmesan.